Jeugdbrandweer wedstrijden in Maassluis

MAASSLUIS - De 4e kwalificatiewedstrijd van de jeugdbrandweer wedstrijden vond 21 april plaats in de stad Maassluis. Na een goede voorbereiding en veel geregel was het de jeugdbrandweer van Maasland die op vrijdagavond op beide banen voorspeelde om de laatste puntjes op de i te zetten. Na deze, altijd nuttige, avond was het korps er klaar voor om zaterdag de jury en ploegen te ontvangen voor een, wat later bleek, vlekkeloze wedstrijddag.

De junioren kregen als melding een buitenbrand bij de firma Euro Products waar tegen de gevel een brand was ontstaan in een perscontainer. Deze buitenbrand was doorgeslagen naar binnen waar dus de uitbreiding zat. Na aankomst van de sleutelhouder (met de sleutel) was deze doorslag te bereiken. Borsele-Goes deed het hier het beste met op ruime achterstand de korpsen Lelystad, Steenbergen en Hillegom die zich allen plaatsten voor de halve finale.

De aspirantenbaan was bij de firma Lely waar brand was ontstaan in de kantoren. Na opgevangen te zijn door de beveiliging, bij de poort, werd je doorgestuurd naar een werknemer die geprobeerd had de brand te blussen maar naar buiten was gekomen omdat er te veel rook hing. Hij kon je precies vertellen waar de brand was en hoe je er kon komen. de 1e straal op de uitbreiding rechts en de 2e op de brandhaard links van de gang. Hier was de winnaar Lelystad die met de korpsen van Beunigen en Dalfsen zich klaar kunnen gaan maken voor de halve finale.

Algemene tips van de jury voor alle korpsen waren dat er niet geschrokken moest worden als er gezegd werd dat je nog 10 min. te spelen had. De kubus gedachte werd maar weinig toegepast. Goed luisteren naar het uitrukbericht en de sleutelhouder.

Na een toespraak van postcommandant de Koning, die het korps, de bedrijven, de jury en alle jeugdleiders bedankten voor hun inspannigen was het de wedstrijdleider die het korps Maassluis bedankte voor de goed verzorgde dag.

Toen was het woord aan burgemeester Karsen die ook de inspannigen prees van de korpsen maar ook die van de jeugdleiders en jury die zoveel vrije tijd in de jeugd steken. Na het uitreiken van de prijzen was er voor de jury en alle medewerkers nog een heerlijke maaltijd en kan (jeugd)brandweer Maassluis tevreden terugkijken op een geslaagde dag.

(bron Stichting Jeugdbrandweer Nederland)

Foto's: Brandweer Maassluis

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image


< 1 2 >